Fun

Nieuwe Kia sneller sneller dan Porsche, Ferrari, Lamborghini…

Kia is er niet vies van om auto’s van andere merken in promofilmpjes te betrekken, ook niet als het over topfabrikanten gaat. Dit laatste wordt bewezen in deze dragrace-video, waarin de nieuwste elektrische Kia het opneemt tegen een Porsche, een Ferrari, een Lamborghini, een McLaren en een Mercedes-AMG.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 05/04/2021 | Leestijd: 2 min

Over welke Kia gaat het?

Over de krachtigste versie van de EV6, de EV6 GT. Die enkel stroom lustende cross-over is 585 pk sterk en legt het sprintje van 0 tot 100 km/u op papier in 3,5 seconden af. Bovendien is zijn topsnelheid van 260 km/u alles behalve mager, zeker voor een EV.

Vs supercars

Om te weten wat hij “waard” is, werd een landingsbaan afgehuurd en een resem veel duurdere sportkarren erbij gehaald. Dat waren: een Mercedes-AMG GT, een Ferrari California T, een Lamborghini Urus (de enige andere SUV), een McLaren 570S en een Porsche 911 Targa 4.

Advertentie – lees hieronder verder

Wie wint de dragrace?

Spoiler: het was niet de Kia die met de gouden medaille naar huis mocht, al heeft zijn prestatie wel een zeer mooie, zilveren plek opgeleverd. De uitslag was trouwens heel erg nipt. Kijk zelf maar (vanaf 12:25):

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie