Nissan ontwikkelt slaapliedje voor baby’s in EV’s

Het monotone geluid van een benzine- of dieselmotor is zeer rustgevend voor baby’s. Vandaar dat ouders al eens een autoritje maken met hun huilende kleine. Maar wat als zij een elektrische wagen hebben? Nissan heeft de oplossing…

Nissan ontwikkelt slaapliedje voor baby’s in EV’s

‘s Werelds eerste emissievrije automobiele ‘slaapliedje’ werd ontwikkeld door ingenieurs van Nissan in samenwerking met Sound Designer en slaapcoach Tom Middleton en bootst de rustgevende geluiden van een draaiende verbrandingsmotor na, waarbij kleine kinderen gegarandeerd in slaap vallen. Maar dan zonder het gebruik van een verbrandingsmotor en dus lokaal CO2-emissievrij in een elektrische Nissan Leaf.

Nissan vroeg zich af waarom ouders juist de auto nemen en ontdekte dat 70% van hen denkt dat de bewegingen van de rijdende auto hun kind in slaap wiegen. Het zijn echter vooral de rustgevende geluidsfrequenties van de verbrandingsmotor die ervoor zorgen dat het kind in de rijdende auto in slaap valt.

Nissan Leaf Dream Drive bevat vijf nummers van drie minuten die in combinatie met de geavanceerde technologie in de volledig elektrische Leaf zeer doeltreffend zijn om kinderen in slaap te sussen. Ouders kunnen hun smartphone verbinden met hun Leaf via Apple CarPlay en genieten van de slaapmuziek via onder andere Spotify en YouTube: lifetracks.lnk.to/NissanLEAFDreamDrive.