Fun

Onze top 5 van de beste autofilms aller tijden

Het coronavirus en de lockdown helemaal beu? Wij ook! Gelukkig kennen we enkele steengoede autofilms om je gedachten te verzetten. Ziehier onze top 5…

Geschreven door De redactie | 03/12/2020

The Italian Job

The Italian Job, geregisseerd door Peter Collinson in 1969, is een cultfilm vanwege de gedenkwaardige achtervolgingsscène waarin Mini Coopers talloze stunts uitvoeren in de stad Turijn. Om nog maar te zwijgen van de uitzonderlijke auto’s uit de jaren zestig die je te zien krijgt, alsook een jonge Michael Caine in topvorm. Niet te missen!

Advertentie

Rush

Deze film van Ron Howard gaat over de rivaliteit tussen James Hunt en Niki Lauda tijdens het Formule 1-seizoen van 1976 en neemt de kijkers mee in het privéleven van deze twee kleurrijke coureurs, die tot de laatste race van het seizoen om de wereldtitel zullen strijden.

Le Mans

Deze zeer realistische prent heeft het over rivaliteit tijdens de beroemdste etmaalrace ter wereld, met op de achtergrond een liefdesverhaal. Steve McQueen vertolkt de hoofdrol in deze film vol technische hoogstandjes. De bedoeling was om de kijker tenminste een beetje de sensaties te laten ervaren van scheuren met een Porsche 917 of een Ferrari 512.

Senna

Een biografische, aangrijpende documentaire over het leven van de in 1994 overleden Braziliaanse coureur, van karten tot aan de Formule 1. Je wordt getrakteerd op tal van historische beelden en getuigenissen, en komt meer over zijn bijzonder jammerlijke dood te weten.

Le Mans 66

Le Mans 66, eerst voorgesteld als Ford vs Ferrari, is met uitstek de meest recente film uit dit lijstje en gaat uiteraard over de vete tussen beide merken met het circuit van Le Mans als slagveld. Zeer goed gedocumenteerd, met briljante acteurs en met legendarische personages op het scherm: Caroll Shelby, Henry Ford II, Peter Miles en Enzo Ferrari.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook