Fun

Video: De McLaren P1 ontwikkelt zich verder

De Britse fabrikant van sportwagens ontwikkelt de radicale McLaren P1 verder. Voor McLaren de wagen voorstelt op het Festival of Speed van Goodwood, onthult het merk eerst een video die gemaakt werd tijdens de intensieve testen in de Poolcirkel.

| Gepubliceerd op 3 mei 2013 | Leestijd: 2 min

De McLaren P1 slipt

De video, die gepubliceerd werd door de firma van Woking, toont hoe ernstig ze de testsessies nemen. De McLaren P1 is niet alleen bestemd voor op de racebaan, maar ook voor op de weg. Daarom besloot de fabrikant om het gedrag van de wagen te testen op een bevroren meer in de Poolcirkel.

De 375 exemplaren die geproduceerd zullen worden, zullen dus tegen de zwaarste omstandigheden bestand zijn, de polen aan de evenaar en op zeeniveau op het hoogste punt. Woking aarzelt niet te herhalen dat de McLaren P1 vertrouwt op een V8 3.8 met dubbele drukvulling en op een elektrische motor om een totaal van 916 pk te ontwikkelen.

Advertentie – lees hieronder verder

De McLaren P1 onthult de geheimen van haar aerodynamica

Naast deze spectaculaire video onthult de McLaren P1 ook hoe het koetswerk gecreëerd werd. Dit productieproces, dat ‘Designed by Air’ genoemd werd, kan geraadpleegd worden op de speciaal daaraan gewijde website www.designedbyair.com.

Op deze website staan de criteria waarop de aerodynamica van de McLaren P1 gebaseerd is in functie van de verschillende soorten van gebruik. De website beschrijft de manier waarop de verschillende elementen zich aanpassen in functie van de gebruiksomstandigheden in de stad, op autosnelwegen, op het circuit of in de bergen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon