Waarom de Britse politie van deze BMW’s af wil…

Blits toch, zo’n elektrische BMW i3 met politionele striping en zwaailichten op het dak? Behalve als je er ook effectief patrouille mee moet rijden, zo blijkt uit een onderzoek bij de arm der wet in het Verenigd Koninkrijk…

Waarom de Britse politie van deze BMW’s af wil…

The Daily Mail openbaarde onlangs een officieel rapport waarin staat dat 448 elektrische politiewagens die momenteel in dienst zijn niet gebruikt (kunnen) worden voor hun kerntaak en dat ze daardoor enkel worden ingezet voor secundaire missies, waaronder privéverplaatsingen (…) van oversten.

Wat scheelt er met de BMW’s?

In sé niets, al gaat het natuurlijk om elektrische politiewagens (extra zwaar dus) die een kleinere actieradius en veel meer tijd nodig hebben dan een benzine- of dieseldrinker om op 100% te geraken, maar ook met een begrensde topsnelheid te kampen hebben. Als het erop aankomt, kan dit laatste gegeven een serieus voordeel opleveren voor criminelen in (snelle) wagens. Bovendien zouden de veel te strenge rijhulpmiddelen het werk van de chauffeurs alleen maar moeilijker maken tijdens achtervolgingen en andere interventies die de adrenaline doet pompen.

Foto: Steve Straiton / Flickr