Gerucht

Een baby-Defender op komst?

Er wordt momenteel volop gespeculeerd over de komst van een zogenaamde baby-Defender, die in de eerste plaats betaalbaarder dan grote broer moet zijn…

Geschreven door Maxime Hérion | 04/11/2020

Volgens de Britse website WhatCar zou er over twee jaar een compacte versie van de Land Rover Defender op de markt verschijnen. Dat model wordt dan uiteraard korter dan de ’90’ en zou zijn voorwielen door een 1,5-liter driecilinder turbobenzinemotor laten aandrijven. Er is ook sprake van een plug-inhybride, waarvan een elektromotor de achteras van kracht zou voorzien, wat hem in een vierwielaandrijver verandert – zoals het hoort op een échte Land Rover dus.

Baby Defender

Over een basisprijs werd ook al gerept. Die zou rond de 28.000 euro moeten liggen. Over de naam is echter nog niets bekend. Land Rover zou ‘m ‘Defender 80’ kunnen dopen of zelfs een volledig nieuwe, meer betaalbare reeks verzinnen .

Baby Defenders

Nota: de in dit artikel gebruikte illustraties zijn onofficieel en gemaakt door Dejan Hristov. Ze zijn op geen enkele wijze gerelateerd aan of goedgekeurd door het merk Land Rover.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook