Gerucht

Rijdt de Franse gendarmerie binnenkort met de Alpine A110?

Volgens verschillende bronnen heeft de Franse gendarmerie een order geplaatst bij Alpine. De A110 is een formidabele wagen die natuurlijk straffer uitvalt dan de huidige Megane RS, ook al is die razendsnel. Ook zin om op die manier flik te worden? (foto: Les Alpinistes)

Geschreven door David Leclercq | 07/10/2021

Na de Porsches in België en Duitsland, de Lamborghini’s in Italië en Dubai, kan de Franse gendarmerie de volgende ordedienst worden die gebruik maakt van ultrasportieve modellen. Echt? Dit is de vraag die op ieders lippen hangt, want volgens verschillende bronnen zou l’Équipe Rapide d’Intervention (ERI) inderdaad meerdere Alpines A110 hebben besteld.

36 bolides

In totaal zouden er 36 Alpines A110 besteld zijn, waaronder twee anonieme wagens, de andere zouden getooid worden in de bekende kleuren van de gendarmerie. Blijkbaar zijn er al meerdere exemplaren afgeleverd bij carrosserier Durisotti, die verantwoordelijk zal zijn voor de ombouw. Hij heeft echter nog niet gereageerd op de verzoeken van de website Les Alpinistes, die deze informatie meldde.

Advertentie

Dit gerucht over de komst van de Alpine A110 bij de gendarmerie is al aan de gang sinds 2017, toen de auto werd gepresenteerd. Vanaf dat moment had de gendarmerie inderdaad grote belangstelling getoond voor de aanschaf van deze 252 pk sterke bolide (of zelfs 300 pk voor de topversie).

Andere aanwijzingen waren later ook al opgemerkt, onder andere op Facebook waar te zien was dat de gendarmerie de A110 aan het testen was en kritiek had op het hoge verbruik. Dit was hun commentaar na de proefrit: “De testritten bleken overtuigend… maar we zitten aan de limiet van onze “brandstofkaart”. We hebben de A110 daarom teruggeven aan de dealer. Misschien zien we hem ooit nog terug op onze snelwegen.”

Van de Megane RS naar de Cupra Leon

Renault Megane RS Police

De Franse gendarmerie heeft de afgelopen jaren al gebruik gemaakt van kleine bolides: de Megane RS interventiewagen ontwikkelde inderdaad 280 pk, maar is zwaarder dan de Alpine. Onlangs werd het contact tussen de gendarmerie en Renault verbroken en had zij zich tot het merk Cupra (Seat) en de Leòn gewend. Hier werden slechts 17 Cupra’s besteld.

Cupra Leon Police

Blijkbaar heeft de gendarmerie een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor nieuwe, meer ecologische interventievoertuigen. De generale staf zou zelfs hebben aangegeven dat hybride voertuigen de voorkeur hebben, wat natuurlijk meteen de Alpine A110 zou uitsluiten.

De enige auto die aan deze specificaties zou kunnen voldoen is de Peugeot 508 PSE, maar zijn prijs is aanzienlijk hoger dan die van de Cupra Leòn. Het valt dus af te wachten hoe de gendarmerie haar keuze zal bepalen. Het antwoord volgt in de komende weken. Rijd intussen veilig…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook