Gerucht

“Twee nieuwe Mini-SUV’s op komst”

Ondanks de steeds toenemende kritiek op deze koetswerkvorm blijven veel fabrikanten geloven in de toekomst van SUV’s. Mini bijvoorbeeld, die niet één maar twee hoogpotigen aan het klaarstomen zou zijn…

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/06/2020

Volgens de geruchten wordt een compacte, 100% elektrische SUV voorbereid, net als een model met een verbrandingsmotor dat groter wordt dan de huidige Countryman.

Paceman SE en Traveller?

De oprichting van een joint-venture tussen de BMW Group en het Chinese bedrijf Great Wall Motor in november 2019, moet in de nabije toekomst vruchten afwerpen, zoals de BMW iX1 en – waarom niet? – een afgeleide daarvan met het Mini-embleem, die Paceman SE zou kunnen heten. Maar liefst 650 miljoen euro werd in deze samenwerking geïnvesteerd.

En we verwachten dus ook een SUV die alles behalve ‘mini’ wordt. Volgens Bernd Körber, directeur van het merk, “kan de Coutryman niet voldoen aan bepaalde behoeften in China en de VS”, wegens “te klein”. De oplossing zou een cross-over met afmetingen van de BMW X3 kunnen zijn. Zo’n SUV verwachten we evenwel niet voor 2024. Hallo, Mini Traveller?

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook