Nieuwe modellen

3 eigenschappen waarmee de Kia XCeed “het verschil” maakt

De jongste telg van het Kia-gamma oogt vanuit elk standpunt erg opvallend. De XCeed is dan ook op maat van sportievelingen gesneden. Hoe hij het verschil maakt? Door zijn uniek concept…

| Gepubliceerd op 9 sep. 2019 | Leestijd: 3 min

De XCeed werd in Europa ontworpen en is vooraan herkenbaar aan zijn SUV-radiatorrooster met LED-koplampen. De achterzijde, ook voorzien van LED’s, lijkt zelfs op die van een shooting brake, net zoals de Kia ProCeed. Al zijn dat natuurlijk niet zijn enige verkoopsargumenten. Wij denken ook aan…

1. Zijn interieur

Advertentie – lees hieronder verder

XCeed

Bovenop het dashboard van de XCeed prijkt een 10,25 inch display voor de navigatie, één van de grootste in het segment. De instrumentencluster wordt op een digitaal 12,3-inch scherm geprojecteerd en is zeer compleet en individueel instelbaar. Er werd ook bijzonder veel aandacht besteed aan de sportstoelen die erg veel zijdelingse steun bieden.

2. Zijn Drive Wise systeem

KIA

Drive Wise is een nieuw submerk van Kia dat speciaal is gericht op autonoom rijden en de technologieën die daarbij horen. Zijn voorzien: intelligente parkeerhulp, een actieve rijstrookassistent, noodremhulp om frontale aanrijdingen te voorkomen, detectie van verkeer achter de wagen, een dodehoekassistent en hulp bij het verlaten van de rijstrook, een waarschuwingssysteem voor wanneer de bestuurder minder alert is, een grootlichtassistent en – last but not least – een intelligente weergave van de maximumsnelheid.

3. Zijn motoren

Je kan kiezen tussen 3 turbomotoren op benzine en 2 dieselversies van de nieuwste generatie. De 1.0 T-GDi driecilindermotor levert 120 pk en 172 Nm, de 1.4 T-GDi viercilindermotor 140 pk en 242 Nm en de 1.6 T-GDi – de topversie – is goed voor 204 pk en 265 Nm. Met uitzondering van de 1.0 T-GDI, die alleen beschikbaar is in combinatie met een manuele 6-versnellingsbak, zijn alle motoren leverbaar met een gerobotiseerde 7-trapsautomaat met een dubbele koppeling.

Meer info nodig over de XCeed? Klik hier!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie