Nieuwe modellen

3 eigenschappen waarmee de Kia XCeed “het verschil” maakt

Geschreven door | 09/09/2019

De jongste telg van het Kia-gamma oogt vanuit elk standpunt erg opvallend. De XCeed is dan ook op maat van sportievelingen gesneden. Hoe hij het verschil maakt? Door zijn uniek concept…

De XCeed werd in Europa ontworpen en is vooraan herkenbaar aan zijn SUV-radiatorrooster met LED-koplampen. De achterzijde, ook voorzien van LED’s, lijkt zelfs op die van een shooting brake, net zoals de Kia ProCeed. Al zijn dat natuurlijk niet zijn enige verkoopsargumenten. Wij denken ook aan…

1. Zijn interieur

XCeed

Bovenop het dashboard van de XCeed prijkt een 10,25 inch display voor de navigatie, één van de grootste in het segment. De instrumentencluster wordt op een digitaal 12,3-inch scherm geprojecteerd en is zeer compleet en individueel instelbaar. Er werd ook bijzonder veel aandacht besteed aan de sportstoelen die erg veel zijdelingse steun bieden.

2. Zijn Drive Wise systeem

KIA

Drive Wise is een nieuw submerk van Kia dat speciaal is gericht op autonoom rijden en de technologieën die daarbij horen. Zijn voorzien: intelligente parkeerhulp, een actieve rijstrookassistent, noodremhulp om frontale aanrijdingen te voorkomen, detectie van verkeer achter de wagen, een dodehoekassistent en hulp bij het verlaten van de rijstrook, een waarschuwingssysteem voor wanneer de bestuurder minder alert is, een grootlichtassistent en – last but not least – een intelligente weergave van de maximumsnelheid.

3. Zijn motoren

Je kan kiezen tussen 3 turbomotoren op benzine en 2 dieselversies van de nieuwste generatie. De 1.0 T-GDi driecilindermotor levert 120 pk en 172 Nm, de 1.4 T-GDi viercilindermotor 140 pk en 242 Nm en de 1.6 T-GDi – de topversie – is goed voor 204 pk en 265 Nm. Met uitzondering van de 1.0 T-GDI, die alleen beschikbaar is in combinatie met een manuele 6-versnellingsbak, zijn alle motoren leverbaar met een gerobotiseerde 7-trapsautomaat met een dubbele koppeling.

Meer info nodig over de XCeed? Klik hier!

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Kia Xceed nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Kia Xceed Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Kia Xceed met opties en standaarduitrusting

CARENS

Kia

CARENS

Vanaf € 23.990

CEE'D

Kia

CEE'D

Vanaf € 33.190

NIRO

Kia

NIRO

Vanaf € 38.590

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Kia Xceed

Onze partners