Nieuwe modellen

5 interessante weetjes over de nieuwe Skoda Octavia

Geschreven door Nicolas Joannès | 15/11/2019

Voor een publiek van 700 journalisten heeft Skoda onlangs de nieuwe generatie Octavia onthuld. Bij deze 5 interessante weetjes over dit nieuwe model…

Generatie gemist?

Deze nieuwe Octavia wordt gepresenteerd als de vierde generatie van het model. Dit geldt echter alleen als we het nieuwe tijdperk in rekening nemen (vanaf de Octavia die in 1996 verscheen). Nochtans bouwde Skoda tussen 1959 en 1971, vóór het Volkswagen-tijdperk dus, een wagen met dezelfde naam, die net als nu beschikbaar was als break en als berline.

1959

Break is koning

In een land als België is de breakversie (Combi) koning. Ondanks zijn leeftijd blijft de huidige generatie zelfs de best verkochte stationwagon in België. Voorlopig toch.

break

USB-C

In de nieuwe Octavia vind je geen standaard USB-poorten meer. Men is namelijk overgestapt op USB-C. Jammer genoeg zijn alleen de nieuwste smartphones daar compatibel mee, al bestaan er gelukkig ook adapters voor. Verrassend genoeg bevindt een van de USB-poorten zich in de centrale achteruitkijkspiegel om bijvoorbeeld een dashcam aan te sluiten.

Octavia

Intelligente hoofdsteunen

Skoda biedt een “slaappakket” aan op de Octavia, met een deken in een opbergvak van de koffer en hoofdsteunen die deels uitgeklapt kunnen worden om de passagiers in “betere omstandigheden” te laten rusten.

Skoda

Smartphonezakjes

Ook weer ‘Simply Clever’ zijn de kleine opbergzakken in de rug van de voorstoelen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om smartphones op te bergen.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Vind vandaag nog uw auto

Skoda Octavia nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Skoda Octavia Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Skoda Octavia met opties en standaarduitrusting

CITIGO

Skoda

CITIGO

Vanaf € 21.600

FABIA

Skoda

FABIA

Vanaf € 15.040

KAMIQ

Skoda

KAMIQ

Vanaf € 23.604

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Skoda Octavia

Onze partners