5 interessante weetjes over de nieuwe Skoda Octavia

Voor een publiek van 700 journalisten heeft Skoda onlangs de nieuwe generatie Octavia onthuld. Bij deze 5 interessante weetjes over dit nieuwe model…

5 interessante weetjes over de nieuwe Skoda Octavia

Generatie gemist?

Deze nieuwe Octavia wordt gepresenteerd als de vierde generatie van het model. Dit geldt echter alleen als we het nieuwe tijdperk in rekening nemen (vanaf de Octavia die in 1996 verscheen). Nochtans bouwde Skoda tussen 1959 en 1971, vóór het Volkswagen-tijdperk dus, een wagen met dezelfde naam, die net als nu beschikbaar was als break en als berline.

Break is koning

In een land als België is de breakversie (Combi) koning. Ondanks zijn leeftijd blijft de huidige generatie zelfs de best verkochte stationwagon in België. Voorlopig toch.

USB-C

In de nieuwe Octavia vind je geen standaard USB-poorten meer. Men is namelijk overgestapt op USB-C. Jammer genoeg zijn alleen de nieuwste smartphones daar compatibel mee, al bestaan er gelukkig ook adapters voor. Verrassend genoeg bevindt een van de USB-poorten zich in de centrale achteruitkijkspiegel om bijvoorbeeld een dashcam aan te sluiten.

Intelligente hoofdsteunen

Skoda biedt een “slaappakket” aan op de Octavia, met een deken in een opbergvak van de koffer en hoofdsteunen die deels uitgeklapt kunnen worden om de passagiers in “betere omstandigheden” te laten rusten.

Smartphonezakjes

Ook weer ‘Simply Clever’ zijn de kleine opbergzakken in de rug van de voorstoelen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om smartphones op te bergen.