Nieuwe modellen

5 weetjes over de Skoda Scala

Skoda heeft met de Scala een gloednieuw model geïntroduceerd dat de Rapid zal opvolgen en volgende maand in Brussel zal worden voorgesteld. Vandaag trakteren we je op 5 interessante weetjes over deze Tsjechische hatchback.

Geschreven door Joris Bosseloo | 10/12/2018

1.  Rapid, wie?

Met de Scala wil Skoda de naam Rapid (en het model dat eraan vasthing) zo snel mogelijk doen vergeten. Vandaar “Scala”, wat afgeleid uit het Latijn zoveel betekent als “trap” of “ladder”. Puur symbolisch dus…

Advertentie

Scala

2. Trotse Skoda met Volvo-trekjes

De Scala toont zijn familienaam trots op de achterklep, waardoor hij van veraf op een Volvo lijkt…

3. Benzine, diesel en CNG

De nieuwe Skoda Scala zal direct leverbaar zijn met een keuze uit drie benzinemotoren (95 tot 150 pk) en een dieselmotor (115 pk). In de komende maanden volgt een CNG-versie, maar de door het Vision RS-concept aangekondigde plug-in hybride werd (nog?) niet bevestigd.

Scala interior

4. Digitaal

Als optie in de Scala kan je digitale tellers bestellen. Dat scherm meet 10,25 inch en biedt de bestuurder de keuze uit 5 weergavemodi. Het centrale display is 9,2 inch breed.

Skoda Scala

5. Enorme koffer

Terwijl andere compacte auto’s van de groep, zoals de VW Golf, de Audi A3 en de Seat Leon, ongeveer 350 tot 380 liter bagageruimte bieden, gaat de Scala nog meer in het groen met een volume van maar liefst 467 liter.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook