Nieuwe modellen

Audi A1: Nieuwe generatie zonder diesel! (+VIDEO)

Geschreven door Alain De Jong | 20/06/2018

Na verschillende teasers, trekt Audi het doek van de tweede generatie van de A1. Het nieuwe model lijkt met de drie sleuven in de motorkap in de stijl van de Quattro Sport veel stoerder en is nog enkel verkrijgbaar met benzinemotoren en vijf deuren.

Met het nieuwe platform van de Seat Ibiza en de Volkswagen Polo, werd de Audi A1 slechts enkele centimeters langer, maar valt hij wel veel ruimer uit dan de eerste generatie. Het koffervolume bedraagt voortaan 335 liter.

In het interieur prijken een digitaal dashboard en een groot centraal scherm dat optioneel tot 10 duim groot kan zijn. Verder zijn een resem rijhulpmiddelen voorzien: rijstrookbewaking, noodremhulp met voetgangers- en fietsersdetectie, een waarschuwing voor aanrijdingen of een actieve parkeerhulp.

Onder de motorkap zitten enkel benzineblokken: de 1,0l met 95 of 116 pk, de 1,5l met 150 pk en een 2,0l die zelfs 200 pk produceert. Volgens de geruchten zou de Audi S1 ongeveer 250 pk leveren en ook beroep doen op de Quattro-architectuur.

De nieuwe A1 staat in de herfst in de showrooms en loopt nu van de band in het Spaanse Martorell en niet meer in Brussel.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Audi A1 nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Audi A1 Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Audi A1 met opties en standaarduitrusting

A1

Audi

A1

Vanaf € 20.320

A3

Audi

A3

Vanaf € 56.000

A4

Audi

A4

Vanaf € 65.999

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Audi A1

Onze partners