Nieuwe modellen

Audi RS7 : Verfijnde raket!

Op enkele weken van het Mondial de l'Automobile van Parijs gaat er geen dag voorbij zonder dat er een fabrikant de ene of de andere nieuwigheid aankondigt. Bij Audi stellen ze eerst de vernieuwde A7 voor. Vervolgens maken we kennis met de RS7, de uiterst sportieve wagen van het gamma. Houden ze ons zo in spanning? Niet echt.

| Gepubliceerd op 4 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

We stellen vast dat het radiatorrooster van deze RS7 hertekend werd en nu uitgerust is met een grille die beschikbaar is in verschillende kleuren en met nieuwe lichten met Matrix LED-lampen. Voor de rest stelt Audi optioneel nieuwe velgen van 21 inch voor uit aluminium en keramische remschijven.

Aan de binnenkant zien we geen grote verrassingen! De veranderingen zijn erg discreet. Enkel echte kenners zullen de veranderingen aan het ventilatiesysteem of de knoppen aan het stuur opmerken. De RS7 beschikt daarentegen wel over een uitgebreide uitrusting. Die omvat onder meer het navigatiesysteem MMI en de module Infotainment Audi, een 4G-internetverbinding en een audiosysteem van Bang & Olufsen. Pure klasse!

Advertentie – lees hieronder verder

De RS7 wordt aangedreven door een V8 4.0 TFSI van 560 pk met een automatische versnellingsbak met acht versnellingen en met de Quattro-vierwielaandrijving. Optioneel kan die aandrijving ook uitgerust worden met een sportdifferentieel op de achteras. Met dergelijke eigenschappen is het niet verwonderlijk dat de wagen op 3,9 seconden van 0 naar 100 km/uur gaat en dat de topsnelheid, in functie van de opties, varieert van 280 tot 305 km/uur.

Wat vindt u van deze sportwagen? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon