Nieuwe modellen

Bentley onthult Continental GTV8 en GTV8 Convertible

Bentley voegt een V8-versie toe aan deze derde generatie van Continental GT. Die wordt onder de 6.0 W12 gepositioneerd, de enige motorisatie die tot nu toe beschikbaar was.

Belga | Gepubliceerd op 21 mrt. 2019 | Leestijd: 2 min

De nieuwe V8-motor meet vier liter, wordt beademd door bi-turbotechnologie, ontwikkelt 550 pk en een forse 770 Nm aan trekkracht. Het ontbreekt deze versie allerminst aan karakter, want door de vier uitlaatpijpen weerklinkt de typische V8-roffel.

De V8 is bovendien zuiniger dan de W12, wat hem een grotere autonomie (tot 800 k) geeft. Dankzij de vierwielaandrijving spurt deze Continental in 3,9 seconden van 0 tot 100 km/u en hij haalt een topsnelheid van 318 km/u. De vierwielaandrijving verhoogt de veiligheid en de efficiëntie, maar in normale omstandigheden zal hij zich vooral als een achterwielaandrijver reageren omdat het meeste motorkoppel naar de achteras wordt gestuurd.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze nieuwe motor is zowel voor de coupé als voor de cabrioversie beschikbaar. De open versie is nauwelijks één tiende van een seconde trager. De Continental GTV8 komt in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie