Nieuwe modellen

BMW M3 Touring: ein-de-lijk

BMW heeft met de M3 Touring eindelijk een wapen beet om te wedijveren met de Audi RS4 Avant en andere C AMG’s. Heeft dát lang geduurd…

Geschreven door Joris Bosseloo | 22/06/2022

De BMW M3 Touring komt meteen als ‘Competition‘ op de markt, wat deze break onmiddellijk krachtiger maakt dan de Audi RS4 Avant (450 pk) en exact even vermogend als de huidige Mercedes-AMG C63 S. Zijn 3-liter 6-cilinder biturbo ontwikkelt 510 pk en 650 Nm koppel – krachten die op beide assen worden gelost dankzij de xDrive-vierwielaandrijving – en dat vertaalt zich natuurlijk naar straffe prestatiecijfers: 0-100 km/u lukt in 3,6 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/u (280 km/u met het ‘M Driver’s Package‘).

BMW M3 Touring

Advertentie

Over zijn 4×4-systeem…

De xDrive biedt 10 verschillende standen om de beschikbare trekkracht te verdelen. Een van die settings maakt het mogelijk om de M3 Touring in een pure achterwielaandrijver te veranderen, iets dat fans van het eerste uur graag zullen horen. Een gerobotiseerde 8-traps Steptronic-versnellingsbak is overigens standaard (en ook die bevat verschillende standen, waaronder ‘M Drive Professional‘ met driftanalyser).

BMW M3 Touring

Duurder

De BMW M3 Touring is natuurlijk praktischer dan de vierdeurs (zijn laadvolume varieert van 500 tot 1510 liter) en kost ook meer, al blijft de schade beperkt tot ‘maar’ 900 euro. Concreet kan je deze snelle break bestellen met 99.900 euro op je bankrekening.

BMW M3 Touring

Voor de rest geen verrassingen: het algemene design – met inbegrip van de grote ‘nieren’ – werd overgenomen van de M3 en ook het interieur is herkenbaar. Je hebt dus simpelweg een grotere koffer ter beschikking…

BMW M3 Touring

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook