Nieuwe modellen

Braziliaanse Koreaan in Parijs

Naar aanleiding van de Mondial de l’Automobile in Parijs zorgt Kia voor een zachte facelift van de Rio. De vernieuwing is vooral van esthetische aard. Volgens de constructeur is de compacte Rio zo beter opgewassen tegen zijn concurrenten. In het B-segment geven de diverse constructeurs elkaar geen duimbreed toe na de komst van de nieuwe Clio, de 208, de Corsa en Fiësta en de Polo.

| Gepubliceerd op 3 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

In concreto komt het erop neer dat de snuit zacht evolueert, wat de Rio een beetje meer charisma geeft. De bumper werd hertekend en het binnenwerk van de koplampen is helemaal nieuw. Ook de mistlampen krijgen een aangepaste vorm. Achteraan is het vooral het zwarte deel onderaan de bumper dat verandert. Zo komen er op de uiterste hoeken extra reflectoren. Tot slot voorziet Kia nieuwe velgen die naar wens 15, 16 of 17 duim groot zijn. Er komen ook twee nieuwe koetswerkkleuren (Urban Blue en Digital Yellow).

Binnenin zien we iets meer chroom en komt een nieuwe centrale console die ook het audiosysteem herbergt. In de accessoirelijst vinden we een autoradio, een navigatiesysteem met een 7 inch groot display en een bekleding in grijs imitatieleer.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua aandrijving voorziet Kia vier motorisaties met een vermogen tussen de 75 en de 109 pk. Elke versie wordt uitgerust met een stopstart systeem en ondergaat diverse brandstofbesparende ingrepen. Zo komt er een intelligente aansturing van de alternator, een grotere startmotor en banden met lagere rolweerstand. De Rio zal reeds begin 2015 in de toonzaal staan.

Vindt u het nieuwe Rio-design aantrekkelijker ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon