Nieuwe modellen

De Ferrari F12tdf levert bijna 800 pk !

Ferrari toont een extreme versie van de F12. De wagen maakt het verschil met extra vermogen en een lager gewicht. De naam verwijst naar de Tour de France voor auto’s waar de 250 GT werd getoond.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 14 okt. 2015 | Leestijd: 2 min

Er werden al vaker prototypes gespot van deze bijzondere F12 waardoor de lancering van dit model niet meteen een verrassing is. De Italiaanse constructeur verbaast ons wel met de benaming van deze extreme variante. We dachten veeleer aan GTO, M of Speciale maar uiteindelijk werd voor tdf gekozen. Ferrari brengt op die manier een hommage aan een autosport wedstrijd die het merk in de jaren vijftig vier keer op rij won met de 250 GT.

Onder de motorkap van de F12tdf – waarvan slechts 799 stuks worden gebouwd – zit een 6,3 liter grote atmosferische V12-motor waarvan het vermogen van 740 naar 780 pk stijgt. Vergeleken met de gewone Ferrari F12 zet hij 110 kg minder op de weegschaal. Ook het onderstel werd aangepast en Ferrari gebruikt voor het eerst ook een meesturende achteras. Ook de aerodynamica werd herzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Op het circuit van Fiorano haalt hij een tijd van 1’21”, wat twee seconden sneller is dan de klassieke F12. De oefening van 0 tot 200 km/u lukt overigens in 7,9 seconden!

Vindt u deze F12tdf opwindend ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon