Nieuwe modellen

De i20 neemt het op tegen zijn Europese concurrenten !

Hyundai blijft haar gamma vernieuwen. Na de lancering van de kleinste i10 enkele maanden geleden, zien we vandaag de meer polyvalente i20. Op het internet verschenen vandaag de eerste beelden en de constructeur gaf ook al technische informatie vrij. De i20 beschikt over voldoende troeven om een volwaardige concurrent te worden voor de Ford Fiësta, de Renault Clio en de VW Polo.

| Gepubliceerd op 22 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

De nieuweling oogt duidelijk dynamischer dan zijn voorganger en wordt ook groter. Hij meet voortaan 4,035 m en de wielbasis groeit tot 2,57 m, wat 4,5 cm langer is dan de actuele i20. Volgens de constructeur kunnen ze op deze manier de meeste beenruimte uit het B-segment bieden, 1,892 m om precies te zijn.  Ook de koffer groeit want hij slikt voortaan 326 liter en als je de achterbank neerklapt krijg je nog meer ruimte.

Ook op vlak van uitrusting wil Hyundai meer bieden. Zo voorziet Hyundai zowel voor- als achteraan ledverlichting, er komt (optioneel) ook een panoramisch open dak en een geïntegreerde achteruitrijcamera.

Advertentie – lees hieronder verder

Over de aandrijving wordt vandaag nog niet gecommuniceerd maar volgens diverse bronnen zullen de atmosferische viercilinder benzinemotoren worden vervangen door compactere turbomotoren. De CRDi-dieselmotoren worden uiteraard met verschillende vermogens geleverd. Om alles te weten over de nieuwe i20, is het wachten op de Mondial de l’Automobile in Parijs die begin oktober start.

Vindt u deze Hyundai i20 geslaagd ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon