Nieuwe modellen

Eerste interieurbeelden van Skoda Scala onthuld

Skoda heeft zojuist de eerste foto’s van het interieur van zijn nieuwe Scala getoond. Dit model zal de Rapid vervangen en wordt tussen de Fabia en Octavia gepositioneerd.

Geschreven door Belga | 29/11/2018

De nieuwe Skoda Scala zal op 6 december in Tel Aviv in wereldpremière worden onthuld. Ondertussen toont de Tsjechische fabrikant de eerste foto’s van het interieur en dat deelt de vormtaal met de Vision RS concept car.

Skoda heeft het over een nieuw emotioneel ontwerp, maar het oogt als de Skoda’s zoals die we gewend zijn, maar dan met enkele eigentijdse accenten. Deze Skoda maakt een ernstige en sobere indruk, maar heeft het afgeplatte stuur en het optionele volledig digitale dashboard (Virtual Cockpit) zoals op tal van modellen uit de VW groep. Skoda voorziet centraal ook een groot 9,2″ scherm en dat is meteen het grootste in zijn segment.

Advertentie

De fabrikant van Mlada Boleslav geeft ook aan dat het dashboard en de deurpanelen van schuimrubber zijn vervaardigd. Zo kan men de harde kunststoffen vergeten die we in het interieur van de oude Rapid te zien kregen.

Voorlopig geeft Skoda geen verdere specificaties. Liefhebbers moeten dus nog enkele dagen geduld hebben voor ze meer weten over het design en de aandrijving.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook