Nieuwe modellen

Is de Renault Kadjar de vervanger voor de Koleos?

Gisteren heeft Renault haar compacte SUV getoond die de Koleos zal opvolgen. Zijn naam ? Kadjar ! Met deze wagen hoopt het merk even succesvol te worden als alliantiegenoot Nissan met de Qashqai. Die laatste zien we vaak opduiken bij de best verkopende modellen in Europa.

Benoit Grondal | Gepubliceerd op 3 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Van die Kadjar weten we vandaag ongeveer alles, behalve over de motorisaties. Die zal Renault onthullen op het salon van Genève. We weten wel dat de wagen het platform deelt met de Qashqai. De Renault zal iets langer zijn, 7 cm om precies te zijn. De totale lengte bedraagt 4,45 m.

Qua look neemt hij de vormtaal over van de Captur, zijn kleine broer. Die gemeenschappelijke trekken zie je vooral aan de snuit en het profiel van de wagen. De Kadjar getuigt van een gedurfd en scherp lijnenspel !

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur is in grote lijnen dat van de Qashqai. De bediening van de airco is identiek maar het tellercluster komt duidelijk uit de Renault-voorraadkamer. Vanuit praktisch oogpunt geven we nog mee dat de Kadjar over een koffer van 472 liter beschikt. Dat laadvolume kan je uitbreiden door de achterbank in één beweging neer te klappen. Ook de passagiersstoel vooraan kan worden neergeklapt.

Renault voorziet in de Kadjar diverse rijhulpsystemen. De vierwielaandrijving wordt voor de meest krachtige motorisaties gereserveerd. De overige versies krijgen een verbeterde tractiecontrole.

Gelooft u dat de Kadjar de Koleos zal doen vergeten ?

UPDATE: Renault wenst op dit artikel reageren: “Renault Koleos maakt voorlopig nog deel uit van Renault gamma en zal vervangen worden op termijn door een andere wagen. Dus Koleos voorlopig naast Kadjar binnen het gamma blijft bestaan.”

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon