Nieuwe modellen

Krijgt de Toyota Corolla een potente GR-versie? 

Geruchten doen de ronde dat Toyota momenteel werkt aan een pittige versie van zijn Corolla. Zal de Japanse constructeur ons na de Yaris verrassen met een nieuwe GR om de strijd aan te gaan met de Hyundai i30 N en andere Golf GTI’s?

Geschreven door Sébastien Vanhouche  | 18/08/2021

Er bestaat al een “GR”-versie van de compacte Toyota. Maar deze Sport-versie is eigenlijk slechts een bliksemafleider.  Het algemene ontwerp is inderdaad vrij dynamisch dankzij de grote velgen en de tweekleurige lak, maar wat onder de motorkap schuilt is niet meteen opwindend. Toegegeven, een 2.0 l hybride van 180 pk is niet niks, maar het is ook geen bommetje.  Al kan dat snel veranderen.

3 of 4 cilinders?

Geruchten aan de andere kant van de oceaan melden dat de Japanse constructeur een 300 pk sterke versie in de pijplijn heeft zitten. De Gazoo Racing sportdivisie heeft verschillende mogelijkheden om zo’n pittige cocktail te bereiden. Ook al is het mogelijk om de 2.0 l van de Supra onder de motorkap van de Corolla te installeren, toch zou de driepitter van de GR Yaris al een heel goede dienst leveren! Gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak zou het resultaat fantastisch zijn!

Ook vierwielaandrijving …

Toyota Corolla GR

De motor is slechts een klein deel van het werk dat de GR-divisie zal moeten leveren. Zullen ze gewoon een groot blok in deze voortrekker monteren en het chassis een beetje tunen? Of willen de Japanse goeroes het ongelooflijke 4WD-systeem van de Yaris overnemen en in deze GR Corolla installeren?  Al deze vragen zijn nog steeds onbeantwoord …

Een concurrentieel tarief

In het land van Uncle Sam wordt gesproken van een startprijs rond de $30.000, wat hem een geduchte concurrent zou maken van de Golf GTI en andere Hyundai’s I30 N. Maar om te concurreren met deze potente iconen, zal Toyota met een voertuig moeten uitpakken dat meer te bieden heeft dan enkel een goede wegligging! Maar als je ziet wat het Japanse merk al heeft geproduceerd met de briljante GR Yaris, is de hoop op iets geweldigs zeker gerechtigd!

Corolla by Gazoo Racing?

Toyota Corolla GR

Helaas is hoop het enige wat we nu al hebben. Er is geen garantie dat Toyota zich echt wil wagen op het gevaarlijke terrein van de compacte sportwagens, op enkele geruchten na. Als deze versie ooit bij de dealers zou geraken, zal daar veel geduld voor nodig zijn, omdat dit model zeker niet vóór 2022 zal worden gepresenteerd….

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook