Live vanuit Frankfurt: Ford Mondeo heeft premiumaspiraties met de Vignale

Het merk met het blauwe ovaal heeft besloten om voet te zetten op een voor hem onbekende wereld, het premiumsegment. Naast eenvoudige, exclusieve afwerkingen, wil Ford ook VIP-diensten aanbieden.

Live vanuit Frankfurt: Ford Mondeo heeft premiumaspiraties met de Vignale

De Ford Mondeo Vignale

Op de stand van Ford prijkt de nieuwe Ford Mondeo Vignale fier naast de S-Max conceptcar. Die Italiaans klinkende naam verwijst naar een gerenommeerde koetswerkbouwer uit het midden van de jaren vijftig. Net zoals Ghia in het verleden, verwijst hij naar een specifieke afwerkingslijn.

De toevoeging aan de Ford Mondeo staat synoniem voor luxe. Hoewel Ford spreekt van een conceptcar, bleek op het Salon dat de wagen het stadium van prototype al lang gepasseerd is: armsteunen en deurbekledingen in leder, net zoals het stuur, het dashboard, de middenconsole… Bovendien is deze Ford Mondeo vooraan en achteraan ook standaard uitgerust met een parkeerrijhulpcamera.

Premiumdiensten

Op de Ford-stand vertrouwt men ons toe dat het merk met dit concept, naast een luxueuze afwerking, vooral exclusieve diensten wil aanbieden. Hiermee bedoelen ze onder meer levenslang gratis wasbeurten, VIP-diensten, een conciërgedienst, uitnodigingen voor bijzondere evenementen, het oppikken en afzetten van de wagen voor onderhoud, …

Blijft de vraag wat het prijskaartje van dit luxepakket zal zijn en of het erin zal slagen de Mondeo op hetzelfde niveau van zijn premiumconcurrenten te krijgen.