Nieuwe modellen

Maserati Grecale: eindelijk!

De Maserati Grecale, die al maanden werd verwacht, maakte eindelijk zijn publieksdebuut. Deze SUV is bedoeld om een bredere klantenkring te bedienen en zal ongetwijfeld het best verkopende model van het Italiaanse merk worden.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 24 mrt. 2022 | Leestijd: 3 min

De Maserati Grecale rust op het platform van de Alfa Romeo Stelvio en zal de strijd aanbinden met de Porsche Macan en in iets mindere mate met de BMW X3. Redelijk sober van uitzicht, zit hij boordevol details die de elegantie van de fabrikant in de verf zetten. Denk bijvoorbeeld aan de dunne handgrepen en de drie verchroomde gaten op de voorspatborden, wat net als de zeer herkenbare grille typische Maserati-signaturen zijn.

Grecale

Advertentie – lees hieronder verder

Kijken we naar binnen, dan zien we één en al digitaliteit. De twee centrale schermen springen onmiddellijk in het oog, en zelfs het traditionele klokje is zijn analoge aspect kwijtgespeeld. Een beetje jammer, vinden we zelf.

Grecale interior

Afhankelijk van de gekozen versie verschilt de afwerking van het interieur, maar de technologische inhoud blijft dezelfde, met inbegrip van een audiosysteem van Sonus Faber en een head-up display.

Verfijnde mechaniek

Le Maserati Grecale s’est fait attendre. 

Om de Grecale in beweging te krijgen, koos Maserati onder meer voor zijn 2-liter turbo met 48V lichthybridisatie, die al onder de motorkap van de Levante en Ghibli te vinden is. Deze viercilinder ontwikkelt 300 pk in de GT en 330 pk in de Modena, wat volstaat om hem in respectievelijk 5,6 en 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u te doen spurten. De Trofeo, de ultieme versie van de Grecale, krijgt niets minder dan de V6 ‘Nettuno’ van de fabelachtige MC20 onder de kap, goed voor 530 pk en 620 pk en een topsnelheid van 285 km/u.

Maserati Grecale Trofeo

Elektrische Grecale op komst

Zoals eerder aangekondigd, zal een elektrische versie, Folgore genaamd, het gamma vervolledigen in 2023. Van deze auto, uitgerust met een 105 kWh-batterij en 800 Nm koppel in de aanslag, weten we dat het een 400V wordt die snel opladen mogelijk zal maken. Dit model zal een specifieke look krijgen.

Tot de komst daarvan, zullen de eerste exemplaren van de Grecale in het tweede kwartaal van dit jaar geleverd worden.

Grecale Trofeo

Om de lancering te vieren, gaat Maserati trouwens een gelimiteerde reeks aanbieden onder de naam PrimaSerie Lanch Edition, voorzien van een uitgebreide uitrusting en exclusieve esthetische kenmerken.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie