Nieuwe modellen

Mercedes-AMG C43: ijzeren hand in fluwelen handschoen

De Mercedes C-Klasse is een straffe versie rijker. De C43 krijgt vierwielaandrijving, maar vooral de viercilinder van de eerder voorgestelde SL43 AMG. Dit blok zorgt voor ferme prestaties in een auto die er nogal discreet uitziet.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 apr. 2022 | Leestijd: 2 min

Met 408 pk en 500 Nm ter beschikking komt de Mercedes-AMG C43 niets tekort. Hij accelereert in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 250 km/u. Daarvoor zorgt zijn nieuwe tweelitermotor die wordt geholpen door een elektrische turbo, technologie die werd afgeleid van Mercedes’ ervaring in de Formule 1.

De mild-hybride krachtbron in kwestie werd onlangs door het merk geïntroduceerd onder de motorkap van de SL43 AMG, maar werd verder geoptimaliseerd – lees: krachtiger gemaakt – voor de C-Klasse.

Advertentie – lees hieronder verder

Maximale wendbaarheid

Mercedes C43 AMG 2022

Om al dat vermogen de baas te kunnen, is de C43 AMG uitgerust met 4Matic-vierwielaandrijving met een 31/69-verdeling. En da’s niet alles, want Mercedes heeft zijn nieuwe sportieve gezinswagen ook uitgerust met een vierwielbesturing om hem beter bochten te laten nemen, terwijl hij ook gemakkelijker te manoeuvreren is bij lage snelheden. Het chassis werd evenmin ongemoeid gelaten: het merk monteerde adaptieve dempers en speciale veren, evenals variabele stuurbekrachtiging.

Kunstmatig

Mercedes C43

Om het geluid van de viercilindermotor beter te laten klinken, heeft Mercedes Real Performance Sound ontwikkeld. Het oor wil namelijk ook wat en viercilinders grommen nu eenmaal niet zo fel als zes- of achtpitters.

Mercedes-AMG C43

Zoals je op de foto’s kan zien, oogt de C43 AMG eerder braaf. Reken er echter op dat zijn potigere broer (C63 AMG, die de ultieme concurrent van de BMW M3 wordt) gespierder voor de dag zal komen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon