Nieuwe modellen

Mercedes lanceert grootste SUV, de GLS

Deze wagen blijft gebaseerd op de oude GL maar hij ondergaat enkele aanpassingen. Zo wordt het koetswerk bijgewerkt, het interieur ondergaat en restyling en er komen nieuwe, efficiëntere motoren. Tot slot voorziet men ook een negentrapsautomaat en een geoptimaliseerde pneumatische demping.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 5 nov. 2015 | Leestijd: 2 min

Net zoals zijn kleiner broertje, de ML die voortaan als GLE door het leven gaat, gebruikt de GLS de nieuwe benamingsmethodiek die ook op de berlinemodellen ban de premiumconstructeur wordt toegepast. Zoals de naam doet vermoeden, is deze GLS gelinkt aan de grote S-Klasse hoewel hij nog steeds gebruik maakt van het oude GL-platform.

Hij maakt het verschil met deze laatste door enkele designaanpassingen. Zo is de snuit geïnspireerd op de GLE. Ook het interieur kreeg een grondige revisie waarbij we voortaan een groot 8 inch scherm zien in combinatie met een draaiknop met trackpad.

Advertentie – lees hieronder verder

De prestaties blijven niet achter  want men biedt ook een GLS 63 AMG aan. Het vermogen van de 5.5 liter grote V8 bi-turbomotor stijgt van 557 naar 585 pk. Verder is er de GLS 500 met een V8-motor van 455 pk. De GLS 400 krijgt een V6 met 333 pk. De 350d dieselversie is goed voor 258 pk.

Kan u deze luxe-SUV waarderen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon