Nieuwe modellen

Mercedes-Maybach GLS 600: 4 cilinders te weinig?

Bij Maybach bouwen ze al een tijdje geen eigen modellen meer. Bestaande Mercedes-modellen overgieten met een decadent luxesausje, dat dan weer wel. Alleen vinden we de naam van deze GLS 600 4Matic een beetje misleidend, en wij niet alleen…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 25 nov. 2019 | Leestijd: 2 min

Wie het getal 600 op een Mercedes plakt, doet bij fans van het merk uitschijnen dat er een twaalfcilindermotor in ligt. Da’s echter niet het geval bij deze GLS 600 4Matic, de nieuwste, desgewenst bicolore vrucht van Mercedes-Maybach. Toegegeven, de gekozen krachtbron is nu ook niet bepaald een kleintje.

GLS

Advertentie – lees hieronder verder

Aangezien dit een Mercedes-Maybach betreft, worden in de eerste plaats de passagiers in de watten gelegd. Deze SUV moet dan ook concurreren met andere “edele” SUV’s zoals de Rolls-Royce Cullinan en de Bentley Bentayga. Naast de obligate massagefuncties en de allerlaatste toepassingen wat infotainment betreft, worden nog andere comfortverhogende snufjes voorzien. Deze GLS zakt als je wil uitstappen, om een voorbeeld te noemen.

600

Zijn motor dan? Da’s dus geen V12 geworden (jammer!) maar een 4-liter V8 met 558 pk en 730 Nm in de gereedheid. Zoals gezegd geen kleintje, al rijden er tegenwoordig wel een aantal mindere goden met een gelijkaardig (lees: even krachtig) blok rond. Then again, dit is natuurlijk ook geen sportwagen waarmee je races gaat rijden.

V8

Dat je aan boord niets anders dan de beste materialen treft, had je al begrepen. Niet verwonderlijk kan je zelfs je champagne fris houden in de koelkast van deze Duitser..

dash

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon