Mini John Cooper Works GP3: Snelheidsmonster!

Mini heeft zopas de John Cooper Works GP3 voorgesteld. Die is weer een pak krachtiger dan de GP2 uit 2013 en de GP uit 2006 en staat te boek als de snelste Mini ooit. Al zal je ook snel moeten zijn om een exemplaar te kunnen kopen…

Mini John Cooper Works GP3: Snelheidsmonster!

Onder de kap van deze John Cooper Works GP3 ligt de 306 pk sterke 2-liter turbo die je ook in de Countryman en Clubman JCW terugvindt (en in de BMW M135i en…). Na amper 5,2 seconden zit je ermee aan 100 km/u en de topsnelheid van de hete hatchback bedraagt 265 km/u. Sneller was een Mini nog nooit.

Als GP3 ligt deze Mini een volle centimeter lager dan een John Cooper Works zonder meer. Hij beschikt ook over extra grote remschijven (vooraan 360×30 mm). De ontwerp van de 18-duimers is zeer herkenbaar bij GP-fans.

Die dakspoiler…

Uiteraard zorgen tal van koetswerkaanpassingen voor het onderscheid, al springt de speciale achterspoiler nog het meest in het oog. Dat de GP3 dieper klinkt dan een gewone Mini, is ook logisch. En leuk.

Pure tweezitter

Net zoals de vorige GP’s is dit een pure tweezitter. De achterbank moest eruit om gewicht te besparen, maar ook om een verstevigingsstang te kunnen monteren.

Zeer beperkte oplage

Wie een John Cooper Works GP3 wil, zal snel moeten zijn en bereid om 45.000 euro op tafel te leggen. Exclusiviteit is wel verzekerd. Mini zal namelijk maar 3.000 exemplaren in omloop brengen… wereldwijd!