Nieuwe modellen

Nissan Pulsar: Almera, waar ben je?

Sinds de verdwijning van de Almera in 2006 heeft Nissan nooit meer een compacte berline voorgesteld in zijn gamma. Maar, er zich van bewustzijnde dat het C-segment een onontkenbaar succes is, komt Nissan vandaag weer op de proppen met een voorstel dat de competitie zou moeten aangaan met de Golf, de 308 en de Mégane. Deze berline, Pulsar genaamd, heeft een dynamische stijl die de vormentaal van de huidige modellen oproept (radiatorrooster in V-vorm, led-lichten, …) en een achterkant die aan de Almera doet denken.

| Gepubliceerd op 27 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Wat de afmetingen betreft is deze vijfdeurs 4,39 m lang en rust hij op een wielbasis van 2,7 m. Hij is even ruim als praktisch. De koffer beschikt over een volume van 380 liter en is natuurlijk uitbreidbaar wanneer de achterbank wordt neergeklapt.

Op het gebied van uitrustingen wordt de Pulsar voorzien van het NissanConnect-navigatiesysteem of zelfs het AVM-Vision 360°-systeem met vier camera’s dat op het kleurenscherm van de NissanConnect een beeld in vogelperspectief weergeeft van de wagen en zo het parkeren vergemakkelijkt. Bij de veiligheidsuitrusting is het Nissan Safety Shield van de partij waarmee bewegende obstakels herkend worden, en dat ook beschikt over een spoorassistent en automatische noodremhulp.

Advertentie – lees hieronder verder

De Pulsar zal op twee motoren kunnen rekenen: de 1.2 DiG-T (115 pk en 190 Nm) benzinemotor en de 1.5 dCi (110 pk en 260 Nm) dieslemotor. Deze motoren zullen ofwel gekoppeld kunnen worden aan een continu variabele XTronic-transmissie ofwel aan een handgeschakelde. De lancering van de Pulsar is voorzien voor deze herfst.

Denkt u dat de Pulsar even goed in de smaak zal vallen als zijn voorganger?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon