Nieuwe modellen

Silence komt naar België

Neen, we hebben het hier niet over de ene of andere popgroep maar over een merk van elektrische voertuigen, voluit Silence Urban Ecomobility. De Astara Groep, importeur van Hyundai, MG, Suzuki en SsangYong, zal de Spaanse fabrikant in België en Luxemburg vertegenwoordigen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 07/12/2022 | Leestijd: 2 min

Elektromobiliteit is niet verwonderlijk populairder dan ooit en steeds meer merken smijten zich dan ook op de nieuwe markt voor miniscule stadswagens op stroom. Naar het voorbeeld van de Citroën Ami of de Microlino komt het Spaanse merk Silence Urban Ecomobility met de S04 op de proppen. Verdeeld door Astara, dat in ons land en in Luxemburg Hyundai, MG, Suzuki en SsangYong importeert, verkoopt dit jonge bedrijf (opgericht in 2012) ook de S01/S02 scooter.

Silence S04 battery

Advertentie – lees hieronder verder

Alle Silence-producten hebben hetzelfde uitneembare accusysteem in de vorm van een trolley met wielen, compleet met handvat voor handig en veilig vervoer. De S01/S02-batterij is de enige in zijn soort ter wereld en kan je gemakkelijk opladen via een normaal stopcontact, zonder afhankelijk te zijn van een specifiek oplaadpunt.

45 of 85 km/u

De S04 heeft twee verwisselbare batterijen die zich onder de stoelen bevinden. De scooter daarentegen gebruikt een enkel pakket. Het duurt gemiddeld 6 uur om een accu op te laden met een huishoudelijke stekker en de actieradius varieert van iets meer dan 130 km voor de scooter tot bijna 150 km voor de S04.

Silence S04

Er worden twee versies van het wagentje verwacht: met een topsnelheid van 45 km/u (toegankelijk vanaf 16 jaar) of 85 km/u. Tot de uitrusting behoren airconditioning, elektrische centrale vergrendeling, elektrische spiegels, Bluetooth-audioverbinding en elektrische ruiten. Hij heeft ook een relatief ruime koffer van 247 liter.

Silence S04 koffer

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie