Nieuwe modellen

Skoda start productie van de Scala

In de Tsjechische Skoda-fabriek van Mlada Boleslav heeft de constructeur zopas de productie opgestart van de Scala. Dit compacte model werd eerder in wereldpremière voorgesteld in Tel Aviv.

Geschreven door Belga | 12/02/2019

Voor Skoda is dit een erg belangrijk model en meteen de opvolger van de minder succesvolle Rapid. Deze nieuweling wordt boven de Fabia en onder de Octavia gepositioneerd. De Scala maakt het verschil met een opmerkelijk vormtaal en een veel kwalitatiever interieur dan dat van zijn voorganger. Het model wordt gebouwd op het MQB-AO-platform dat nog door tal van andere modellen uit de VW-groep wordt gebruikt.

De Scala moet volgens Skoda een ‘benchmark’ worden voor zijn segment, want omdat het op het MQB-platform wordt gebouwd, heeft de Tsjechische constructeur ook toegang tot de uitgebreide organenbank van moederhuis Volkswagen. Zo kan dit model niet alleen rekenen op zuinige en schone turbomotoren, de wagen wordt eveneens uitgerust met tal van – voor dit segment – vernieuwende rijhulpsystemen en ook het interieur blijft niet achter. Skoda monteert optioneel ook een digitaal dashboard. De Scala zal vanaf het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen.

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook