Nieuwe modellen

Volvo EX90 Excellence: elektrische topklasse

Op het salon van Shanghai heeft Volvo een zeer luxueuze versie van zijn grote SUV onthuld: de EX90 Excellence. De auto is vooral gericht op klanten met een chauffeur.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 23 apr. 2023 | Leestijd: 2 min

Met zijn tweekleurige lak maakt de Volvo EX90 Excellence meteen indruk. Hij rijdt niet ongemerkt voorbij door zijn lengte van 5,04 meter en velgen van 22 duim. Deze nieuwe versie van de SUV is vooral gericht op de Aziatische markt van auto’s die door een chauffeur bestuurd worden. Logisch dus dat Volvo speciale aandacht heeft besteed aan de achterste plaatsen.

EX90 ariere

Advertentie – lees hieronder verder

Kristallen details

Met twee zetels geïnspireerd op de businessclass van luchtvaartmaatschappijen biedt deze Volvo veel ruimte en luxe. Leder ontbreekt weliswaar en er zitten veel gerecycleerde materialen in het interieur. Om drankjes koel te houden, vind je tussen de zetels een kleine koelkast, terwijl kristallen details het interieur sieren.

EX90 habitacle

Grote batterij

Voor de rest bleef de mechaniek ongewijzigd en ontwikkelen de twee motoren samen nog altijd 408 pk. Dankzij een grote batterij met een capaciteit van 111 kWh bedraagt het rijbereik maximaal 600 km. De EX90 Excellence debuteert in China, maar verschijnt later ook in andere markten.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon