Nieuwe modellen

Volvo V60: bestseller op stapel

De gloednieuwe Volvo V60 beleeft over enkele dagen zijn publiek debuut op het autosalon van Genève. Echte verrassingen biedt de nieuwkomer niet, maar het ziet ernaar uit dat hij het succes van zijn voorganger zal verderzetten.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 21 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Op esthetisch vlak heeft de V60 veel gemeen met de nieuwste XC60 en hij deelt ook trekjes met de achterkant van de V90. Net zoals bij die twee modellen lopen de L-vormige achterlichten door in de kofferklep. De algemene stijl is hoekiger dan bij het uittredende model.

De V60 is uiteraard uitgerust met de jongste Volvo-technologie, waaronder ook de semiautonome Pilot Assist, die een update onderging zodat hij ook efficiënter zou zijn in bochten. Het City Safety kreeg een zelfstandige remfunctie om aanrijdingen te voorkomen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op het dashboard zien we het grote verticaal opgestelde scherm voor de bediening van het bijzonder sterk geconnecteerde infotainmentsysteem. Volvo geeft verder aan dat deze V60 perfect past binnen de gezinswagencultuur van het merk, wat betekent dat de binnenruimte is toegenomen, vooral dan voor de koffer.

In de neus is keuze tussen T5- en T6-benzinemotoren en een D3- en D4-diesel, maar de V60 biedt ook twee verschillende plug-in hybride opties: de T6 Twin Engine AWD met 340 pk en de T8 Twin Engine AWD met 390 pk.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon