Zuid-Afrikanen hebben geluk want zij kunnen een speciale editie van deze Land Cruiser bestellen. Die versie heet “Namib”, genoemd naar de woestijn. Wij zouden er maar al te graag duinen mee bestormen, ook al bedraagt zijn gemiddelde CO²-uitstoot maar liefst 300 g/km.

Toyota

De Land Cruiser Namib is een zogenaamde “double cab”, een pick-up voorzien van vier portieren. Voor de krachtontwikkeling zorgt een 205 pk sterke 4,5-liter V8 diesel die uiteraard alle wielen aandrijft. Onder andere de vering is aangepast – door een plaatselijke expert – en kopers van deze 4×4 worden zelfs op enkele “moderne” snufjes getrakteerd. Denk aan airbags, maar ook aan een gekoeld handschoenkastje, LED-verlichting en een GPS met touchscreen.

Land Cruiser

We willen hem wel kopen (voor omgerekend ruwweg 50.000 euro), maar kúnnen dat gewoonweg niet. Verhuizen zit er voorlopig niet in…

UPDATE: Hoewel niet officeel in Europa verkrijgbaar, kan je de Land Cruiser 70 via grijze import in Duitsland bestellen. Meer info hierover vind je hier. Met dank aan Dirk van Heymbeeck voor de tip!