Willen maar niet kunnen kopen: Land Cruiser Namib met moderne snufjes

De Toyota Land Cruiser van de 70-series gaat al 35 jaar mee en dat mag je letterlijk nemen. In sommige delen van de wereld is deze 4×4 immers nog steeds nieuw te verkrijgen. Dat kan in delen van Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Waarom daar wel en hier niet? Daar zitten onze strengere uitstootnormen voor iets tussen…

Willen maar niet kunnen kopen: Land Cruiser Namib met moderne snufjes

Zuid-Afrikanen hebben geluk want zij kunnen een speciale editie van deze Land Cruiser bestellen. Die versie heet “Namib”, genoemd naar de woestijn. Wij zouden er maar al te graag duinen mee bestormen, ook al bedraagt zijn gemiddelde CO²-uitstoot maar liefst 300 g/km.

De Land Cruiser Namib is een zogenaamde “double cab”, een pick-up voorzien van vier portieren. Voor de krachtontwikkeling zorgt een 205 pk sterke 4,5-liter V8 diesel die uiteraard alle wielen aandrijft. Onder andere de vering is aangepast – door een plaatselijke expert – en kopers van deze 4×4 worden zelfs op enkele “moderne” snufjes getrakteerd. Denk aan airbags, maar ook aan een gekoeld handschoenkastje, LED-verlichting en een GPS met touchscreen.

Nieuwe Land Rover Defender: 5 verbazende weetjes

We willen hem wel kopen (voor omgerekend ruwweg 50.000 euro), maar kúnnen dat gewoonweg niet. Verhuizen zit er voorlopig niet in…

UPDATE: Hoewel niet officeel in Europa verkrijgbaar, kan je de Land Cruiser 70 via grijze import in Duitsland bestellen. Meer info hierover vind je hier. Met dank aan Dirk van Heymbeeck voor de tip!