Nieuwe modellen

Wordt de Kia Optima even goed als de VW Passat ?

In april toonde Kia op het salon van New York al een aangepaste Optima. Destijds ging het om de versie die slecht bestemd was voor de Noord-Amerikaanse markt. Vandaag, amper enkele weken voor het salon van Frankfurt, toont de Koreaanse constructeur de eerste beelden van de Europese versie. Het valt op dat er heel wat verschillen zijn tussen deze twee modellen.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 24 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Hoewel het D-segment in Europa taant, lanceert Kia toch een klassiek berlinemodel. De Optima voor de Europese markt is duidelijk een afgeleid van het Amerikaanse model. Er komen vooral specifieke koplampen, een bumper en een aangepaste achterkant. De snuit met de “tiger nose” blijft op post en ook achteraan noteren we een spoilertje.

Het interieur is duidelijk beter afgestemd op een Europees publiek. Hier koos de constructeur voor materialen van betere kwaliteit en achterin voorziet men zelfs iets meer ruimte. Als kers op de taart komt er ook een grotere koffer want de bagageruimte slikt voortaan 510 liter. Het Koreaanse merk kan ook uitpakken met een hele rist aan elektronische rijhulpmiddelen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze voorwielaangedreven berline wordt aangeboden met een 2.0 benzinemotor van 163 pk en een 1.7 liter grote turbodiesel van 141 pk. Standaard worden deze motoren met een manuele zesversnellingsbak geleverd maar er is ook een gerobotiseerde zevenstrapstransmissie met dubbele koppeling voorzien

Gelooft u dat deze Kia een maat is voor de Volkswagen Passat ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon