Nissan Partnerzone

Een dagje in de stad met de Nissan LEAF

In Londen, New York, Brussel, Antwerpen of Knokke heeft de overheid gekozen voor de Nissan LEAF. Idem voor de vele taxibedrijven. Het bewijs dat je in de stad echt wel op de LEAF kunt rekenen. Deze 4 argumenten zouden u finaal over de streep moeten trekken.

| Gepubliceerd op 20 sep. 2016 | Leestijd: 3 min

1. U vervuilt de stad niet

Met de Nissan LEAF, de best verkochte elektrische auto wereldwijd, hebt u niet langer een schuldgevoel als u de auto neemt in de stad omdat u de lucht vervuilt met fijn stof en andere CO2-uitstoot. Integendeel, een mens wordt er bijna blij van dat hij de lucht zuivert en de volksgezondheid beschermt! Verder vervuilt u ook de gevels niet door de uitlaatgassen.

Advertentie – lees hieronder verder

Lawaai maakt de LEAF trouwens ook niet, behalve een lichte fluittoon bij het optrekken. Beeld u eens in hoe stil het zou zijn in de stad als alle auto’s op elektriciteit zouden rijden?

2. U rijdt zen

Wie met een elektrische auto rijdt, hoeft niet voortdurend te accelereren. Schokken behoren tot het verleden! In de stad kiest u voor rijmodus B, waarmee u de kinetische energie recupereert en de autonomie stabiel blijft of stijgt. Met een druk op de ‘eco’-knop remt u de auto af in zijn elan en voorkomt u dat de autonomie te snel slinkt. De automatische versnellingsbak met één overbrenging zorgt ervoor dat u altijd zen rijdt, ook in de files. Hoe meer ‘zen’ u rijdt, hoe meer kleine virtuele boompjes u op uw dashboard ziet verschijnen.

3. U kunt herladen terwijl u aan het winkelen bent

De meeste Belgische steden beschikken momenteel al over openbare of semi-openbare laadpalen. U vindt er ook in veel parkeergarages van onder meer Q-Park en Interparking. Idem in de buurt van stations. Het voordeel: u kunt uw LEAF herladen tijdens een voor- of namiddagje shoppen. Een goed idee trouwens om makkelijker een parkeerplaatsje te vinden!

4. U parkeert ermee op het kleinste plekje

Naast de voor de stad geknipte afmetingen (4,4 m lang en 1,7 m breed) beschikt de Nissan LEAF over een ‘Vision 360’-systeem. In de stad een grote troef! Het systeem bestaat uit een achtercamera met sensoren, een voorcamera en twee zijcamera’s, één in elke achteruitkijkspiegel. Het hele systeem biedt een luchtbeeld van de auto. Vanaf nu parkeert u zich moeiteloos op de kleinste plekjes.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon