Nissan Partnerzone

Almaar meer autonomie voor de Nissan LEAF!

De Nissan LEAF gaat altijd een stapje verder. Het bereik van 199 km behoort voorgoed tot het verleden. Dankzij zijn nieuwe batterij van 30 kW raakt u met één enkele laadbeurt tot 250 km ver en dat is meer dan voldoende voor de dagelijkse behoeften van een Belgische bestuurder.

| Gepubliceerd op 20 sep. 2016 | Leestijd: 3 min

De autonomie van elektrische voertuigen was lang de zwakke plek. Vandaag is dat anders. Waarom? Omdat u met een Nissan LEAF nu 250 km kunt afleggen met één laadbeurt! Meer dan voldoende voor de Belg, die gemiddeld 40 km* per dag aflegt met de wagen en van wie het woon-werktraject gemiddeld 15,7 km* bedraagt.

Opgeladen in minder dan 5 uur

Advertentie – lees hieronder verder

Om zo een autonomie te kunnen garanderen, heeft Nissan zijn LEAF uitgerust met een batterij van 30 kW (het 24 kW-model bestaat nog altijd). De nieuwe batterij laadt in minder dan 5 uur op bij u thuis met behulp van een Wallbox van 32 ampère. En aan een snellaadpaal kan het nog sneller: 30 minuten voor 80% van de batterij. Tegen het einde van het jaar zullen er in België 37 van dergelijke palen te vinden zijn, waarvan 26 op de grootste autosnelwegen.

Autonomie is weliswaar niet de enige troef van de Nissan LEAF. Wist u dat u door de aankoop van een elektrische wagen slechts € 3 /100 km betaalt?! Dat is bijna 30 % goedkoper dan een auto op diesel of benzine.

Ook uw portefeuille krijgt een grotere autonomie

Er zijn nog meer financiële voordelen aan verbonden! Woont u in Vlaanderen? Dan kunt u een premie genieten tot € 5.000 bij aankoop van een elektrische wagen. U betaalt geen belasting op de inverkeerstelling (BIV) en de jaarlijkse verkeersbelasting bedraagt ook € 0 tot 2020!

Wat dan in Wallonië en Brussel? Hier nog geen aankooppremie, maar er zouden gesprekken aan de gang zijn. Fingers crossed! De BIV wordt berekend op basis van het vermogen van de auto en de verkeersbelasting is begrensd tot het minimumbedrag.

*Bron: Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Transport.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon