Opinies

30.000 euro: Tweedehandse Porsche Boxster of nieuwe Mazda MX-5?

Wie een cabrio voor de zomer wil kopen, heeft keuze zat, al zullen veel liefhebbers van sportwagens en met een budget dat niet overdreven is, geneigd zijn om zichzelf ofwel een tweedehandse Porsche Boxster of een nagelnieuwe Mazda MX-5 cadeau te doen. Keuzehulp nodig?

Stéphane Wamat | Gepubliceerd op 25 mei 2020 | Leestijd: 2 min

De in 2005 gepresenteerde Porsche Boxster type 987 zag er niet alleen anders uit dan zijn voorganger, de 986, hij kreeg ook talrijke verbeteringen op het gebied van comfort en afwerking. Hij was leverbaar met een 2,7-liter (240 pk) en een 3,2-liter (280 en vervolgens 295 pk). Een commercieel succes in zijn tijd, en nu dus stevig aanwezig op de tweedehandsmarkt. Voor een budget van 30.000 euro kan je zeer mooie voorbeelden vinden van 2007 tot 2009 en met minder dan 100.000 km op de teller.

Boxster 987

Advertentie – lees hieronder verder

Voor hetzelfde budget (of zelfs nog een pak minder) komt een nieuwe Mazda MX-5 in aanmerking. De basisversie beschikt over een canvasdak en laat zich aandrijven door een 1,5-liter van 132 pk. Net als de Porsche uiterst aangenaam om mee te rijden!

MX-5

Het grote verschil met de tweedehandse Porsche is niet zozeer de aankoopprijs of het rijplezier, wel de kosten achteraf. Denk maar aan de zeer hoge belastingen in verband met de hoge uitstoot (vanaf 222 g/km CO2), maar ook aan het verbruik en natuurlijk aan de prijs van de onderdelen en het onderhoud. Een Porsche is en blijft een Porsche…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie