De 5 SUV’s waar we het meest naar uitkijken

Of je het nu wil of niet, zowel dit jaar als in de jaren die volgen zullen er nog een pak nieuwe SUV’s gelanceerd worden. Dit zijn de 5 modellen waar deze redactie het meest naar uitkijkt.

De 5 SUV’s waar we het meest naar uitkijken

Kia Ceed CUV (2019)

Na de Ceeds berline, break en de knappe Proceed (de shooting brake) zal Kia ook een SUV op basis van de Ceed lanceren. In het gamma zal deze ‘CUV’ zich tussen de Stonic en de Sportage nestelen. We verwachten hem rond het einde van dit jaar.

Tesla Model Y (2020)

Onze 5 favoriete 4×4’s naast het asfalt Onze 5 favoriete compacte SUV’s van het moment

De SUV-afgeleide van de Model 3, net zoals de Model X op basis van de Model S is gebouwd. Het grote verschil zit ‘m dus in de compactere afmetingen, wat zich ook vertaalt naar een lager prijskaartje. Vleugeldeuren mag je weliswaar op je buik schrijven. De eerste leveringen vinden plaats in… 2021. Nog even geduld oefenen dus, al kan je hem wel al online bestellen.

Aston Martin DBX (2020)

Om weerwerk te bieden aan de Lamborghini Urus en andere Porsche Cayennes natuurlijk. Of voor wie een Bentley Bentayga te braaf vindt en een Rolls-Royce Cullinan te plechtig. Als James Bond kinderen had… Lancering? In principe begin 2020.

Nissan Juke (2020)

Ooit een echte trendsetter en als we de laatste spionagebeelden bekijken, evolueert zijn design alleen maar. We vermoeden dat hij designkenmerken van zowel de nieuwe Micra als de GT-R overneemt. Zijn chassis is dat van de nieuwe Clio en het motorenpalet neemt hij eveneens over. Volgend jaar…

Peugeot 2008 (2019)

Stel je de Peugeot 3008 voor. Denk nu aan het interieur van de nieuwste 208. Zo krijg je de toekomstige 2008… die net als de DS 3 crossback op het CMP-platform van PSA rust en ook een 100% elektrische afgeleide zal krijgen. Zei iemand toekomstige bestseller?