Opinies

Keuzehulp: nieuwe VW Tiguan of tweedehandse Porsche Macan Turbo?

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/04/2019

Je staat op het punt een nieuwe VW Tiguan te kopen maar wordt plots geconfronteerd met een prachtige tweedehandse Porsche Macan Turbo voor dezelfde prijs. Keuzehulp nodig?

Voor de prijs van een nieuwe Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 190 pk (ongeveer € 45.000) kan je jezelf op een vier tot vijf jaar oude Porsche Macan Turbo trakteren met minder dan 100.000 km op de kilometerteller. Verleidelijk of niet? Die sportieve SUV is dan natuurlijk wel tweedehands maar als je hem bij een autohandelaar koopt, heb je dan sowieso recht op een jaar garantie. En het is een krachtige Porsche natuurlijk, al is dat niet op alle vlakken positief.

Want…

Tussen de benzinedrinkende tweeliter viercilinder van de Volkswagen en de drieliter V6 van de Porsche zit natuurlijk een wereld van verschil. Alleen al rond de CO2-uitstoot kan je moeilijk heen (162 g/km vs 216 g/km). Ook beschikt de Macan Turbo over 400 pk (190 voor de Tiguan), wat hem natuurlijk een pak sensationeler maakt en niet in het minst als het licht op groen springt, maar ook minder zuinig (8,9l/100km vs 7,1l/100km).

En ook…

Moet hij zo praktisch mogelijk zijn? Kies dan voor een Tiguan want die is niet alleen ruimer achteraan, hij heeft ook een grotere koffer om te vullen (615 liter vs 500 liter). En dan is er nog het onderhoud, de jaarlijkse rijtaks… Zulke zaken vallen allemaal duurder uit voor de Macan.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen Tiguan met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 42.710

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 19.730

E-UP!

Volkswagen

E-UP!

Vanaf € 22.950

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Tiguan

Onze partners