Opinies

Keuzehulp: tweedehandse S-Klasse of nieuwe C-Klasse?

Geschreven door Joris Bosseloo | 27/03/2019

Stel, je hebt € 50.000 om te besteden aan een auto en je hebt een voorkeur voor Mercedes. In dat geval kan je voor een gloednieuwe C-Klasse opteren maar ook voor een tweedehandse S-Klasse van maar enkele jaren oud. Keuzehulp nodig?

Met een budget van 50.000 euro kan je je vandaag de dag een degelijk uitgeruste C-klasse met de juiste motor veroorloven. Al kan er voor dat bedrag ook een gebruikte S-Klasse van een jaar of 3-4 vanaf en met een gemiddelde kilometerstand van 50.000 km. In zo’n S-Klasse zit je comfortabeler en is het verschil in luxe echt merkbaar. Ook om lange afstanden af te leggen, is dit vlaggenschip beter geschikt dan de anders ook wel erg comfortabele C.

Toch mag je je niet laten verblinden door al die pracht en praal. Wie een S-Klasse wil, moet er ook de middelen voor hebben. We hebben het dan natuurlijk over de gebruikskosten, die hoger liggen dan die van een (nieuwe) C-Klasse. Denk maar aan de hogere taksen door de zwaardere motor en de grotere dorst. Zo’n S weegt natuurlijk ook een pak meer dan zijn kleinere broer.

Tot slot zijn tal van onderdelen duurder in prijs en dan hebben we het nog niet van de naverkoopwaarde gehad, ook een beetje de reden waarom je in de eerste plaats een tweedehandse S-Klasse overweegt. Veel zijn die achteraf niet waard en het hoe en waarom heb je net gelezen… Dan toch maar een nieuwe C-Klasse? Da’s wat wij zouden kiezen…

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes C-Klasse nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Mercedes C-Klasse Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Mercedes C-Klasse met opties en standaarduitrusting

Mercedes

Vanaf € 85.789

A-Klasse

Mercedes

A-Klasse

Vanaf € 28.314

B-Klasse

Mercedes

B-Klasse

Vanaf € 29.645

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Mercedes C-Klasse

Onze partners