Opinies

Porsche Cayenne Coupé vs BMW X6: wie is de koning der SUV’s?

Met de X6 heeft BMW de nichemarkt van de SUV coupé aangeboord. Mercedes en Audi zijn gevolgd en nu is het aan Porsche om die nieuwe trend te volgen. De BMW X6 is blijven evolueren. Dus, welk model moet je dan kiezen?

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 13 jun. 2019 | Leestijd: 3 min

Concept

Het is ondertussen tien jaar geleden dat BMW het idee heeft gehad om de capaciteiten van de X5 in een coupé te gieten. Daaruit is de X6 ontstaan. In 2014 is de tweede generatie verschenen. Van de derde generatie hebben we nog niet veel gezien. Enkele maanden geleden werd de nieuwe BMW X5 gelanceerd, waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat er ook een nieuwe coupé zal volgen. Porsche was met zijn Cayenne coupé zijn Duitse concurrent dus voor. De coupé is gebaseerd op de derde generatie van de Cayenne die vorig jaar werd voorgesteld en maakt nu zijn intrede bij de concessiehouders. In beide gevallen kunnen we spreken van een gulle uitrusting, maar de coupé-lijn heeft wel als nadeel dat er minder ruimte beschikbaar is op de achterbank en in het koffer.

Advertentie – lees hieronder verder

Motorisatie

Porsche heeft afstand gedaan van dieselmotoren en de Cayenne coupé is daardoor enkel beschikbaar met een benzinemotor. Een oplaadbare hybrideversie is wel voorzien. De basisversie is al uitgerust met 340 pk. De S-versie doet het met 440 pk en de Turbo klimt zelfs naar 550 pk. Het vermogen van de BMW X6 schommelt tussen de 306 en 575 pk in benzineversie en tussen de 211 en 381 pk in diesel.

Budget

Afgezien van de stijl, is de coupé-versie niet zo heel erg verschillende van de Porsche Cayenne. Toch kost hij € 10.000 meer. Daarvoor is hij wel beter uitgerust. Het prijskaartje van de Porsche Cayenne begint op € 87.000 voor 340 pk en klimt tot € 150.899 voor de Turbo met 550 pk. De goedkoopste dieselversie van de BMW X6, zoals die nu in de showrooms staat, is beschikbaar vanaf € 70.300. De prijzen voor de benzinemotors stijgen sterk.

 

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon