People

BMW waarin 2Pac werd neergeschoten te koop voor $ 1,5 miljoen (+VIDEO)

2Pac wordt nu nog steeds beschouwd als een van de beste rappers die ooit op onze planeet heeft rondgelopen. De in 1971 in New York geboren Afro-Amerikaan was wereldberoemd maar kwam in september 1996 vroegtijdig aan zijn einde na afloop van een bokswedstrijd tussen Mike Tyson en Bruce Sheldon in Las Vegas. Zetelend in de passagiersstoel van een BMW 750iL, werd hij door een kogelregen afkomstig van een witte Cadillac geraakt. Aan het stuur van die BMW zat Suge Knight, mede-oprichter van Death Row Records en zelf een zware jongen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 3 mrt. 2017 | Leestijd: 2 min

2Pac werd tweemaal getroffen in de borst, eenmaal in de arm en nog eens in de dij. Zes dagen na de moordpoging stierf hij in het ziekenhuis. Hij werd amper 25.

Tot op heden weten we niet wie verantwoordelijk is voor de schietpartij. Maar we hebben wel ander nieuws. De zwarte 7-reeks waarin de rapper werd neergeschoten, werd volledig gerestaureerd en staat nu zowaar te koop voor niet minder dan 1,5 miljoen dollar (!). Da's héél veel geld voor een oude BMW met meer dan 90.000 mijl op de teller en ook een pak meer dan de 337.144 dollar die vorig jaar voor 2Pacs allerlaatste eigen auto werd geboden.

Advertentie – lees hieronder verder

Tupac Shakur (want dat was zijn echte naam) beleefde indertijd zijn gloriedagen in het Amerikaanse hiphopmilieu. De hele gangstarapscene explodeerde nadat N.W.A in 1988 het album Straight Outta Compton op de wereld had losgelaten en sindsdien was er aan de muziekstijl geen houden meer aan.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon