People

BMW waarin 2Pac werd neergeschoten te koop voor $ 1,5 miljoen (+VIDEO)

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/03/2017

2Pac wordt nu nog steeds beschouwd als een van de beste rappers die ooit op onze planeet heeft rondgelopen. De in 1971 in New York geboren Afro-Amerikaan was wereldberoemd maar kwam in september 1996 vroegtijdig aan zijn einde na afloop van een bokswedstrijd tussen Mike Tyson en Bruce Sheldon in Las Vegas. Zetelend in de passagiersstoel van een BMW 750iL, werd hij door een kogelregen afkomstig van een witte Cadillac geraakt. Aan het stuur van die BMW zat Suge Knight, mede-oprichter van Death Row Records en zelf een zware jongen.

2Pac werd tweemaal getroffen in de borst, eenmaal in de arm en nog eens in de dij. Zes dagen na de moordpoging stierf hij in het ziekenhuis. Hij werd amper 25.

Tot op heden weten we niet wie verantwoordelijk is voor de schietpartij. Maar we hebben wel ander nieuws. De zwarte 7-reeks waarin de rapper werd neergeschoten, werd volledig gerestaureerd en staat nu zowaar te koop voor niet minder dan 1,5 miljoen dollar (!). Da's héél veel geld voor een oude BMW met meer dan 90.000 mijl op de teller en ook een pak meer dan de 337.144 dollar die vorig jaar voor 2Pacs allerlaatste eigen auto werd geboden.

Tupac Shakur (want dat was zijn echte naam) beleefde indertijd zijn gloriedagen in het Amerikaanse hiphopmilieu. De hele gangstarapscene explodeerde nadat N.W.A in 1988 het album Straight Outta Compton op de wereld had losgelaten en sindsdien was er aan de muziekstijl geen houden meer aan.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

BMW nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

BMW Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe BMW met opties en standaarduitrusting

1 Reeks

Bmw

1 Reeks

Vanaf € 27.950

2 Reeks

Bmw

2 Reeks

Vanaf € 61.200

2 TOURER Reeks

Bmw

2 TOURER Reeks

Vanaf € 27.300

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers BMW

Onze partners