Design

Een Renault Espace F1 anno 2021

Dit is geen foto van een gloednieuwe Renault Espace F1, wel een zogenaamde render van hoe een kruising tussen de bekende monovolume en een Formule 1-bolide er anno 2021 zou kunnen uitzien. Knap werk, zeggen wij.

Geschreven door Joris Bosseloo | 06/03/2021

1994 was het jaar waarin Ayrton Senna het leven liet en de Renault Espace F1 aan de wereld werd voorgesteld. Die gekke monovolume kwam er om de tiende verjaardag van de Espace te vieren en was in één woord extreem. Noem hem gerust een F1-wagen voorzien van extra zitjes en een “familievriendelijk” koetswerk. Iets minder familievriendelijk was de 780 pk sterke V10-motor van Williams die pal tussen de achterstoelen lag te schreeuwen. Compleet gestoord.

V6 hybride, goed voor duizend paarden

Renault Espace F1 2021

Als je je al hebt afgevraagd hoe een gloednieuwe versie van de Espace F1 er zou uitzien, dan heb je zonet het antwoord gekregen. Dit ontwerp komt trouwens niet van Renault zelf, wel van iemand die zichzelf al3x.blend noemt op Instagram en de ingebeelde éénvolumer in zijn gedachten met een hybride aandrijflijn uitrust, waarvan een V6 en een elektromotor samen zo’n 1.000 pk produceren.

Bron: al3x.blend / Instagram via Laurent Schmidt

Een tweedehandse Renault Espace kopen? Bekijk het volledige aanbod hier

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook