Spionfoto's

SCOOP: De VW Golf 8 GTI in zijn strafste uitvoering

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/05/2020

Liefhebbers van hete hatchbacks letten maar beter op, want Volkswagen is druk in de weer met de strafste versie van de Golf 8 GTI. Die ‘TCR’ zal naar alle waarschijnlijkheid een ronde 300 pk ontwikkelen…

Toegegeven, het hierboven vermelde vermogen hebben we enkele maanden geleden al laten vallen tijdens de vertoning van een andere reeks foto’s van de op stapel staande GTI TCR, maar deze nieuwe beelden verhullen wel een pak meer van zijn design. De bumpers, bijvoorbeeld.

Vergeleken met de Golf R…

De GTI TCR zal zich net zoals vandaag onder de Golf R in het gamma laten parkeren. Het grote verschil met die nog krachtigere variant (de volgende ‘R’ zal naar verluidt 330 pk sterk zijn…) is dat de GTI (TCR) voorwielaangedreven is in plaats van in alle hoeken wordt bediend. De 2-liter turbo van dienst zal zich aan een DSG-automaat met dubbele koppeling laten paren en de vooras krijgt een differentieel met beperkte slip.

Vergeleken met de Golf GTI…

De GTI TCR wordt op een stijvere ophanging en een lagere rijhoogte getrakteerd. Daarnaast beschikt hij over geventileerde schijfremmen. Let ook op de ovalen uitlaatpijpen en de grote spoiler op de achterklep.

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Golf nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Golf Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen Golf met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 42.710

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 19.730

E-UP!

Volkswagen

E-UP!

Vanaf € 22.950

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Golf

Onze partners