SCOOP: De VW Golf 8 GTI in zijn strafste uitvoering

Liefhebbers van hete hatchbacks letten maar beter op, want Volkswagen is druk in de weer met de strafste versie van de Golf 8 GTI. Die ‘TCR’ zal naar alle waarschijnlijkheid een ronde 300 pk ontwikkelen…

SCOOP: De VW Golf 8 GTI in zijn strafste uitvoering

Toegegeven, het hierboven vermelde vermogen hebben we enkele maanden geleden al laten vallen tijdens de vertoning van een andere reeks foto’s van de op stapel staande GTI TCR, maar deze nieuwe beelden verhullen wel een pak meer van zijn design. De bumpers, bijvoorbeeld.

Vergeleken met de Golf R…

De GTI TCR zal zich net zoals vandaag onder de Golf R in het gamma laten parkeren. Het grote verschil met die nog krachtigere variant (de volgende ‘R’ zal naar verluidt 330 pk sterk zijn…) is dat de GTI (TCR) voorwielaangedreven is in plaats van in alle hoeken wordt bediend. De 2-liter turbo van dienst zal zich aan een DSG-automaat met dubbele koppeling laten paren en de vooras krijgt een differentieel met beperkte slip.

Vergeleken met de Golf GTI…

De GTI TCR wordt op een stijvere ophanging en een lagere rijhoogte getrakteerd. Daarnaast beschikt hij over geventileerde schijfremmen. Let ook op de ovalen uitlaatpijpen en de grote spoiler op de achterklep.

SCOOP: VW Golf GTI TCR, 300 pk naar de voorwielen TEST VW Golf GTI TCR vs VW Golf GTI TCR: de gemeenste GTI’s!