Tuning

Video : ontdek de Audi RS3 in volle actie vòòr zijn officiële onthulling

Wat is de beste plek ter wereld om de meest explosieve Audi A3 in avant-première te ontdekken? De besneeuwde pistes in Finland, niet? Zonder twijfel! Daar konden journalisten van het magazine EVO onlangs de nieuwe RS3 testen, die ter herinnering pas begin maart op het Autosalon van Genève officieel zal worden onthuld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze journalisten waren ver van egoïstisch en deelden hun moment van euforie in de sneeuw met iedereen in een video van 8 minuten. Daarin komen niet alleen dynamische kwaliteiten van de RS3 naar voor, maar valt ook zijn heerlijke sound te ontdekken. Het gegrom van de vijfcilindermotor blijft een genot voor het oor.

Ter herinnering: de constructeur biedt een licht geëvolueerde, geblazen vijfcilinder 2,5 liter TFSI aan. Hij ontwikkelt een vermogen van 367 pk en een koppelwaarde van 465 Nm. Die kracht wordt op de vier wielen overgebracht door een S-tronic-transmissie met zeven verhoudingen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze Audi RS3 is echt indrukwekkend! (17-12-14)

Uiteraard kreeg deze RS3 Sportback aangepaste stoppers om deze krachtexplosie in toom te houden met koolstof-ceramische schijven vooraan, terwijl ook de gestuurde Magnetic Ride demping en een specifieke bandenmontage met bredere exemplaren vooraan werden voorzien. Tenslotte werd ook het motorgeluid aan de ambities van de RS3 aangepast met kleppen in de uitlaat, waarvan de positie varieert naargelang de gekozen rijmodus.

Vindt u dat deze video reeds een goed eerste idee geeft van de kwaliteiten van de RS3 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon