Tuning

Civic Type R : Honda klopt Renault op Nürburgring

De voorbije week heeft Honda in Genève eindelijk de nieuwe generatie van de Civic Type R onthuld. Vandaag kennen we dus alle technische specificaties. We weten ook dat een prototype dat erg dicht bij de productieversie stond, in mei een nieuw record heeft gezet op de Nordschleife van de Nürburgring. Het record van de Renault Mégane RS 275 Trophy ligt aan diggelen. Honda geeft ook aan dat deze Civic Type R nog deze zomer bij de dealer zal staan en dat hij precies 34.000 euro zal kosten.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

De Honda klokte het Rondje Nordschleife af in precies 7’50”63 en dat is welgeteld 4 seconden sneller dan de Renault Mégane RS Trophy (7’54’’36). Om deze tijd te stellen, kon men uiteraard rekenen op het talent van een goede piloot maar ook op de Honda-technologie.

Onder de motorkap van deze Civic R zit een 2.0 VTEC Turbo met rechtstreekse inspuiting. De motor ontwikkelt 310 pk bij 6.500 opm en levert 400 Nm aan koppel vanaf 2.500 opm. Al het vermogen gat via een manuele zesversnellingsbak naar de vooras. Dit is vandaag de krachtigste voorwielaandrijver op de markt want de Ford Focus RS is overgestapt naar vierwielaandrijving.

Advertentie – lees hieronder verder

Om het beste uit het motorblok te kunnen halen, voorziet men vier rijmodi. Die hebben een invloed op het gaspedaalrespons, de gevoeligheid van de elektrische stuurbekrachtiging en de hardheid van de gestuurde demping. Dergelijke hulpmiddelen zijn erg handig als je in 5,7 seconden naar 100 km/u wil spurten of wanneer je tegen 270 km/u (de topsnelheid) wil rijden.

Ziet u zichzelf al aan het stuur van een sportieve gezinswagen zoals de Civic Type R ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon