Tuning

Deze A6 levert bijna 700 pk

De Audi RS6 is een wagen die heel wat Duitse tuners inspireert. Schmidt Revolution is in deze geen uitzondering. Ze hebben net een RS6 aangepast die in staat is om heel wat rasechte sportievelingen lik op stuk te geven. Het recept oogt eenvoudig want men zorgt voor ruim 100 pk extra en een aangepaste uitlaatlijn.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 26 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Als je de officiële beelden bekijkt van deze break, kan je slechts toegeven dat de verantwoordelijken van het project niet echt discreet willen zijn. Het koetswerk werd voorzien van diverse stickers die op een puzzelstuk lijken. Er komen ook extra aerodynamische elementen die in een felle kleur werden gelakt.

Het koetswerk lijkt een beetje op een jachtvliegtuig en om de wagen nog imposanter te maken, staat hij op 21 duim grote velgen. Die worden op hun beurt voorzien van Continental ContiSportContact en 295/30 ZR21.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap vinden we een aangepaste 4 liter grote biturbo V8. Schmidt Revolution heeft het elektronisch motormanagement aangepast waardoor het vermogen met 120 pk stijgt. Dat is aanzienlijk als je weet dat de V8 in standaardtrim al goed is voor 560 pk. Op eenvoudig verzoek, levert de tuner nog meer pk’s. Schmidt Revolution heeft nog een optionele inox uitlaatlijn waardoor je andermaal 15 pk wint. Zo komt het totale potentieel op 695 pk !

Het is niet verwonderlijk dat de tuner met zoveel vermogen een topsnelheid van 330 km/u in het vooruitzicht stelt. De oefening van 0 tot 100 km/u klaart hij in minder dan 3,9 seconden.

Zou u een dergelijke wagen kopen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon