Tuning

Dit is de meest extreme Mazda RX-7 ter wereld

De Amerikaanse garage Gooichi Motors markeerde de laatste editie van de SEMA show in Las Vegas met een waanzinnig project: een Mazda RX-7 uitgerust met… de V12 van een Pagani Zonda!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 19/11/2022 | Leestijd: 2 min

De derde generatie Mazda RX-7, geproduceerd van 1991 tot 1995 voor de Europese markt en van 1991 tot 2002 in Japan, blijft een schoonheid op wielen en is serieus in waarde gestegen. Daar zit zijn rol in The Fast and the Furious voor iets tussen, maar ook de straffe prestaties geleverd door zijn wankelmotor.

Zeer populair in tuningmiddens vanwege zijn bijna oneindige modificatiemogelijkheden, blijft dit model een veelvuldig wederkerende ster op gespecialiseerde beurzen.

Advertentie – lees hieronder verder

RX7 origine

Welgevormd

Op de meest recente SEMA show in Las Vegas presenteerde Gooichi Motors uit Florida deze extreem aangepaste RX-7. Je oog valt onmiddellijk op de uit de kluiten gewassen bodykit (geproduceerd door Live to Offend) en de enorme aluminium velgen die hem een zeer viriele, racy look geven. Maar dat is dus niet het grote nieuws.

Mazda RX7 V12 arriere

Gigantisch hart

Gooichi Motors kieperde de rotatiemotor in de vuilbak en verving dat blok met een V12 M120, een door Mercedes ontwikkelde twaalfcilinder die de hyperexclusieve Pagani Zonda aandrijft. Met een cilinderinhoud van 7,3 liter ontwikkelt deze beer van een krachtcentrale 789 pk en 850 Nm koppel.

RX7 V12 moteur

Om het koetswerk aan te passen aan de dikke V12, die veel groter is dan de originele Mazda-motor, zat er niets anders op dan zelf specifieke onderdelen te vervaardigen met behulp van een 3D-printer. Een motorkap ontbreekt voorlopig nog, maar daar wordt naar verluidt aan gewerkt.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie