Een GT met 600 pk bij Lexus ?

Ondanks het succes van de LFA, voorzag Lexus niet meteen een opvolger en werd het sportieve aanbod in de schoot van de RC-F gelegd. Dat kan echter snel veranderen, want de Japanse constructeur werkt aan een nieuwe super-GT goed voor zo’n 600 pk!

Gepubliceerd op 8 juli 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

De aanwezigheid van een echt sportief uithangbord in het gamma is voor Lexus van cruciaal belang als het merk zich wil profileren als een waardig alternatief voor de drie grote Duitse merken, Audi, BMW en Mercedes. Het probleem is namelijk dat de coupé RC-F en de berline GS-F worden aangedreven door een V8-motor die “slechts” 477 pk produceert. En dat is een beetje weinig om de Duitse kanonnen, die makkelijk de 550 paarden overschrijden, echt van weerwerk te dienen.

Lexus heeft daarom de beslissing genomen om opnieuw in het GT-segment te investeren met de ontwikkeling van een nieuwe, zeer luxueuze coupé met een vermogen dat rond de 600 pk zal uitdraaien. Dit model komt dus in directe concurrentie met de “kleppers” van dit segment, zoals de Mercedes Classe S65 AMG Coupé, de Bentley Continental GT of de BMW M6. De krachtbron die zal worden aangewend om dit vermogensniveau te bereiken is nog niet gekend. Het zou kunnen gaan om een verder opgekittelde versie van de V8 … als tenminste de V10 van de LFA niet opnieuw in dienst komt.

Dit nieuwe model moet niet op onze wegen verwacht worden voor 2017, maar het zou wel vooraf gegaan kunnen worden door een gespierde hybride variante die reeds een goede 500 pk zou produceren.

Denkt u dat Lexus een kans maakt om door te breken in het luxesegment?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Lexus voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.