Tuning

Mansory maakt Mercedes-Maybach GLS (extra) agressief

In het gamma van getunede wagens door Mansory bereikt de Mercedes-Maybach GLS een nieuw ‘over the top’ gehalte…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 10 jul. 2022 | Leestijd: 2 min

Mansory staat bekend om zijn buitensporige realisaties op basis van luxewagens. Een mooi voorbeeld is deze zwaar aangepaste Mercedes-Maybach GLS, een enorme SUV die zonder tuning al serieus ‘bling-bling’ is. Maar dus blijkbaar niet genoeg – of toch niet voor sommigen – want de Duitse preparateur presenteerde een complete kit die enkele opvallende elementen aan de mastodont toevoegt. De bullbar heb je waarschijnlijk daarnet gespot, al voorziet de tuner ook tal van zetstukken van carbon, een aangepaste voor- en achterbumper, zijskirts, vernieuwde dagrijlichten en specifieke wielen van 24 (!) inch.

Maybach GLS Mansory 2

Advertentie – lees hieronder verder

A la carte

Natuurlijk is Mansory het interieur niet vergeten, dat ook een stevige dosis carbon krijgt (voor op het stuurwiel bijvoorbeeld). De bekleding is eveneens anders en omvat gewatteerd leder op de zitting en de rugleuning, in kleuren die de klant zelf mag kiezen. Bijpassende vloermatten of verlichte dorpelbeschermers op maat behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Sneller?

Jazeker! Nieuwe turbo’s en een aanpassing wat de ECU betreft, brengen het maximale vermogen en koppel op respectievelijk 820 pk en 980 Nm. Duizelingwekkend natuurlijk, en voldoende om in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren (0,5 seconde sneller dan een ‘gewone’ Mercedes-Maybach GLS) – en om een topsnelheid van 300 km/u te halen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie